Haber

THY’den konut krizine çözüm: Çalışanlara 14 bin daire

Türk Hava Yolları (THY) İcra Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şirketin Arnavutköy’deki arazisine çalışanlar için 14 bin konut yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılacak konutların özelliklerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“2018 yılında Emlak Konut GYO ile ortak olduğumuz Arnavutköy’deki 3,6 milyon metrekare arsamızın bir kısmına 14 bin konut yapma kararı aldık. Konutlar Emlak Konut tarafından yapılacak ve 2+1 daireler 80 metrekare olacak. 3+1 daireler ise 110 metrekare olacak.Fiyatları 2+ 1’ler 2.5-3 milyon TL, 3+1’ler ise 3.5-4 milyon TL civarında olması planlanıyor.Finansmanı THY ve Emlak Konut tarafından yapılacak.

’75 BİN AİLENİZ KONUT İSTEYEBİLİR’

Bolat, Ramazan Bayramı’nın ardından temelini atmayı planladıkları konut projesinden kimlerin yararlanabileceğine ilişkin, “3 bin konut THY ve bağlı çalışanları için ayrılacak ve 75 bin THY ailesinin tamamı bu konutlara başvurabilecek. Sadece başkan veya üstü müdürlerle varsa birinci derece çalışan alamayacağız. Ayrıca bir diğer önemli koşul da çalışanlarımızın kendilerine ait veya eşlerinin evinin bulunmamasıdır. Amacımız, konuta ihtiyacı olan çalışanlarımızın İstanbul Havalimanı’na yakın Emlak Konut kalitesinde konut sahibi olmalarıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

habersincik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu