Haber

Zagreb’de “Hırvat-Türkiye Ekonomi Forumu” düzenlendi

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de “Hırvat-Türk” ekonomiForumu” oluşturuldu.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın ziyareti vesilesiyle Hırvatistan Ticaret Odası’nda (HGK) gerçekleştirilen forumda inşaat sektörü ele alındı. Foruma Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve HGK Sanayi ve Sürdürülebilir Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tomislav Rados da katıldı.

Kıran burada yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin yakın gelecekte 2 milyon avroya ulaşacağını, uzun vadede bu rakamın 5 milyon avro olarak belirlendiğini bildirdi.

Hırvatistan’ın da önemli bir turizm ülkesi olduğunu belirten Kıran, yakın zamanda sahil kenti Zadar’da bir Türk yatırımının açılacağını söyledi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Avrupa’ya açılmak istediğine işaret eden Akar, “Önce Hırvatistan ile ticaretimizi artırmayı, ardından Hırvatistan üzerinden Avrupa ile daha güçlü işbirlikleri kurmayı umuyoruz.” dedim.

Bugünkü foruma Türkiye’den inşaat alanında misyon edinmiş 40’tan fazla mühendisin geldiğini söyleyen Rados, depremde hasar gören binaların onarımı için Türkiye’nin inşaat alanındaki tecrübesinden yararlanmak istediklerini kaydetti. 2020’de Hırvatistan’da meydana geldi.

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Eylül 2022’de Hırvatistan’a yaptığı ziyarette “Hırvatistan-Türkiye İş Forumu” düzenlendi ve bu kapsamda iki ülkenin ekonomik çıkarları ele alındı.

germencik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu